PRI

In alle vormen van coaching en therapie werk ik met Past Reality Integration (PRI). PRI is een therapievorm en bewustzijnsleer, die ongeveer 20 jaar geleden is ontwikkeld door de Nederlandse GZ-Psychologe Ingeborg Bosch*. PRI is concreet, praktisch, diepgaand en pakt de oorzaak aan van de problemen die je ervaart in je leven. Het helpt je niet alleen van je problemen af, maar het brengt je ook in contact met je eigen kracht. Je leert de PRI tools zelf toepassen tijdens het traject, dus bij afronding heb je deze krachtige methode voor de rest van je leven tot je beschikking.

Waarom PRI?

Leven in het nu, in je eigen kracht komen, echt jezelf zijn, je hart volgen, naar je intuïtie luisteren. Allemaal prachtig en heel belangrijk. Maar hoe doe je dat in hemelsnaam? Dat is de vraag die ik mezelf vaak stelde voordat ik PRI kende. Door met PRI te gaan werken ontdekte ik dat al dat moois van nature bij ons hoort, zo zijn we bedoeld! Maar door de dingen die we meemaken in ons leven, met name in onze vroege jeugd, gaan hier beschermlagen voor zitten en daar hebben we last van. Dat zijn onze klachten en problemen. PRI leert je ontdekken hoe deze beschermlagen bij jou precies in elkaar zitten, waar ze vandaan komen en hoe je ze stap voor stap kunt afleggen. Heel concreet en toepasbaar in je dagelijks leven. En als je die stappen volgt, dan zul je steeds vaker in het nu kunnen leven, je eigen kracht kunnen voelen, je hart kunnen volgen, naar je intuïtie kunnen luisteren en gewoon je mooie ware zelf zijn. Niet ineens voor altijd, maar elke keer als je er niet bent, heb je zelf de tools in handen om er weer te komen. En iedereen kan het leren! Dat vind ik echt fantastisch.

Professionaliteit en kwaliteit

Als PRI therapeut i.o. ben ik ingebed in een groep van ruim 50 andere PRI therapeuten in Nederland en België. Wij werken nauw samen met elkaar, hebben op maandelijkse basis supervisie en volgen regelmatig (bij)scholing. Je vindt alle PRI therapeuten op de website van PRI www.prionline.nl

Lees hier het artikel dat ik schreef over PRI voor het vakblad van mijn beroepsvereniging.
Meer artikelen en een eerste wetenschappelijke publicatie over PRI bij Anorexia vind je hier.