Astrid Engel

Al ruim 25 jaar begeleid ik, als professioneel hulpverlener, mensen bij het omgaan met vragen en problemen die zij tegen komen in hun leven. Mensen in contact brengen met hun eigen kracht heeft daarbij altijd centraal gestaan.

En dat is geen toeval, want in contact komen en blijven met mijn eigen kracht is ook voor mij een enorme zoektocht geweest, waarin ik me steeds verder blijf ontwikkelen. In deze zoektocht heb ik zelf het meest baat gehad bij PRI oftewel Past Reality Integration. PRI is een therapie en bewustzijnsleer ontwikkeld door de Nederlandse psychologe Ingeborg Bosch. Door PRI dagelijks toe te passen in mijn leven, merk ik steeds meer hoe fijn het is echt mezelf te zijn en dat dit eigenlijk de enige manier is om er écht te zijn, écht te leven. En dat geeft een groot gevoel van vrijheid.

Vanuit dit enthousiasme ben ik begin 2015 gestart met de opleiding tot PRI therapeut bij PRI International in Frankrijk. Inmiddels heb ik de opleiding afgerond en werk ik in mijn praktijk als gecertificeerd PRI therapeut. Sinds januari 2020 werk ik ook binnen het PRI Anorexia expertise team. Dit team is gespecialiseerd in eetproblematiek waaronder Anorexia Nervosa. Meer informatie hierover vind je hier.