Cliëntervaringen

Rosa (29)

“Tijdens mijn zwangerschap had ik veel last van stress, angst en lichamelijke klachten. Ik wilde hier graag iets aan doen voordat mijn kindje zou komen. Via de zorgverzekering kwam ik bij Astrid terecht. Na een prettige kennismaking wilde ik graag het traject met haar voortzetten. Tijdens haar begeleiding zijn we aan de slag gegaan met de stress factoren in mijn leven, de angsten en het contact maken met mijn baby. Vooral dat laatste is heel bijzonder verlopen. Door de bewustwording van het contact maken, ben ik ook gaan zingen voor mijn baby in de buik. Nu ze geboren is, zorgt dat ene liedje er voor dat ik haar altijd rustig en ontspannen krijg. Hierdoor besef ik me elke keer weer hoe bijzonder het contact maken ook voor mijn kindje moet zijn geweest en hoe goed het is geweest dat ik dit met Astrid heb geoefend. Daarnaast heb ik nog maar weinig last van angsten. Ik kan het veel mensen aanraden om naar Astrid te gaan. Je hebt niet alleen meer rust in je zwangerschap, maar ook al een goede band met je kindje na de geboorte.”

Herman (48)

“Al een aantal jaren liep ik in mijn leven tegen dingen aan. Geen wereldschokkende zaken, maar wel dingen die me frustreerde en uit mijn evenwicht brachten. Ik vond het daarbij moeilijk om die zaken te bespreken met mijn partner. Zij vond me soms afwezig en in mezelf gekeerd. Regelmatig leidde dat tot confrontaties en heftige discussie. Ik wilde hieraan werken. Ik heb enkele jaren geleden al een coachingstraject doorlopen en wist zodoende dat de problemen wel eens uit het verleden konden komen. Mijn partner kwam twee jaar geleden met een folder thuis van Astrid over PRI. Ik heb via de website van Astrid meer informatie hierover ingewonnen en uiteindelijk een afspraak gemaakt. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een intensief traject van twee jaar. Tijdens mijn traject met Astrid heb ik geleerd dat mijn gedrag soms te maken heeft met oude pijn uit het verleden. Ik heb geleerd naar mijn lichaam te luisteren en voel nu waar deze pijn zit, zodat ik het ook eenvoudig kan herkennen. Door een aantal intensieve sessies heb ik geleerd waar deze pijn in mijn verleden een oorsprong heeft. Als het nu even niet zo lekker gaat voel ik dat in mijn lichaam en herken waar de pijn vandaan komt. Als ik deze pijn even heel intensief beleef, realiseer ik mij dat het gaat om zaken uit het verleden die nu geen rol meer spelen en kan ik mijn destructieve gedrag stoppen. Als je het zo leest lijkt het simpel en voor de hand te liggen. Het was echter voor mij echt een eye opener waar ik mee verder kan. Het hele traject was behoorlijk intensief en stopt niet als de sessies met Astrid stoppen. Belangrijk is dat het mijn relatie met mijn partner heeft verdiept, dat ik me nu beter kan openstellen en dat we ook echt meer verbonden zijn met elkaar. De begeleiding van Astrid was erg prettig. Ons contact voelde vanaf het begin erg vertrouwd. Uiteraard stelde ze veel moeilijke vragen, maar wist mij op die manier te prikkelen om echt tot de kern van mijn gevoel te komen. Astrid slaagt erin om me met haar vragen echt te raken waarbij ze me altijd in mijn waarde laat. Ze heeft mij echt geleerd om mij meer naar anderen te openen.”

Esther (29)

“Meer leven vanuit mijn hart! Dat heeft de coaching van Astrid me opgeleverd. Primaire afweer en angst (ontstaan in mijn jeugd) zorgden voor moeizame relaties. Door de PRI werd ik me bewust van bepaalde triggers en ging ik, onder begeleiding van Astrid, terug naar de oude pijn. Hierbij vind ik het heel knap hoe snel Astrid tot de kern komt. Ze voelt bijvoorbeeld feilloos aan of je echt de oude pijn durft te voelen of erbij weggaat. Intuïtief voelt ze wat er in je speelt. Zodat je zelf ook echt tot de kern kan komen en minder last krijgt van oude pijnen. Een heel waardevol traject dat mij veel heeft opgeleverd: mezelf meer laten zien, relaxter in contacten staan, meer leven zoals echt bij me past. Hierin is de intuïtieve, doortastende en accepterende houding van Astrid heel fijn. Ze reikt je de tools aan (die praktisch en goed te doen zijn) om steeds meer te leven vanuit je hart!”