PRI

In alle vormen van coaching en therapie werk ik met Past Reality Integration (PRI). PRI is een therapievorm en bewustzijnsleer, die ongeveer 18 jaar geleden is ontwikkeld door de Nederlandse GZ-Psychologe Ingeborg Bosch*. PRI is concreet, praktisch, diepgaand en pakt de oorzaak aan van de problemen die je ervaart in je leven. Het helpt je niet alleen van je problemen af, maar het brengt je ook in contact met je eigen kracht. Je leert de PRI tools zelf toepassen tijdens het traject, dus bij afronding heb je deze krachtige methode voor de rest van je leven tot je beschikking.

Waarom gaat PRI jou helpen?

Waarom heb ik na ruim 15 jaar overtuigd eclectisch werken toch gekozen voor een methode? En waarom denk ik dat dit de beste methode is om jou met je vragen en problemen te helpen? Ik zet de belangrijkste redenen voor je op een rij:

 1. PRI is concreet, praktisch toepasbaar en jij leert het zelf doen. Jij leert dus hoe je je eigen problemen kunt oplossen! Je kunt PRI vervolgens altijd gebruiken  wanneer je maar wilt en bent niet afhankelijk van een therapeut.
 2. PRI geeft inzicht, leert je je gedrag te veranderen én je gevoelens een plek te geven. En juist deze combinatie maakt dat er zo’n diepgaand en blijvend resultaat mogelijk is.

Wat kan PRI jou brengen? Behalve natuurlijk het oplossen van je probleem:

 • Je komt in contact met je eigen kracht
 • Je hart gaat open, waardoor je relaties liefdevoller worden
 • Je wordt eerlijker en opener, je kunt echt jezelf zijn
 • Je leven wordt lichter en vreugdevoller, je kunt meer genieten
 • Je maakt keuzes vanuit jezelf in verbinding met je omgeving
 • Er komt veel meer rust in je hoofd en in je leven
 • Je blik op het leven en op jezelf verandert,
  met een vaak transformerend en soms zelfs levensreddend effect.

Lees hier het artikel dat ik schreef over PRI voor het vakblad van mijn beroepsvereniging.

Of kijk voor meer informatie over PRI op www.prionline.nl